9. maj 2018

Svesken på disken

Lad mig gøre en lang historie kort: Jeg har taget nogle virkelig dårlige beslutninger på nogle centrale områder i mit liv de sidste par år. Jeg har ikke været i stand til at lytte til den kloge rådgivning der ellers flyder fra de dybeste niveauer i mig selv, og jeg har ladet mig omdirigere af mine komplekser til at tage nogle veje som ikke har ført mig de rigtige steder hen.

Nu er jeg et sted hvor jeg ikke særligt godt kan lide mig selv eller mit liv, for at sige det mildt.

Når jeg er på arbejde, er jeg en passivt-aggressiv, dømmende og lunefuld heks fordi mine grænser konstant bliver overskredet, mine værdier tilsidesat og mine behov overhovedet ikke mødt. Jeg bestemmer mig for hver dag at nu skal jeg opføre mig ordentlig, og ti minutter inde i en vagt starter det igen uden at jeg kan kontrollere det. Når jeg går hjem har jeg igen været et menneske jeg kun har foragt til overs for. Jeg ved dog også godt at det her foragtelige menneske kæmper for at jeg ikke skal blive kvalt i en verden som jeg matcher rigtigt dårligt.

Mine relationer er på vågeblus. Det koster dyrt i energi at leve et liv ved siden af sig selv, og alt hvad der smager den mindste smule af forpligtelse, afhængighed af eller forventninger til mig, får mig til at trække mig i endnu højere grad end min naturlige tilbøjelighed til alene-hjemme-tid og frihed ellers tilskynder til. Desuden har jeg ikke samvittighed til at udsætte andre for den her værste udgave af mig selv.

Min gode fysiske form og styrke forsvinder; jeg kan ikke længere stole på mit krop. Jeg bliver forkølet, jeg får tandproblemer, jeg får ondt i lænden, jeg bliver tykkere og jeg er træt som et alderdomshjem.

Min økonomi som jeg ellers havde fået rigtig godt styr på, er væltet, og det kommer til at tage år at rette op og genvinde den uafhængighed jeg havde opnået.

Og bloggen her, den kører, men I har formentlig alle sammen mærket at jeg ikke rigtigt er til stede. Det er ligesom for slemt til at jeg kan være ærlig, men i dag har jeg besluttet at det skal være slut. Derfor dette indlæg.

Der er kun én der har taget de dårlige beslutninger som har ført mig hertil, og der er kun én der kan tage nogle nye beslutninger og sørge for at jeg kommer tilbage på det rette spor, så jeg kan holde op med at leve som en skygge af mig selv. Det er jeg fuldstændigt pinagtigt klar over.

Det er tid til en alvorlig samtale med denne ene.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kære Læser
Kommentarer skrevet i feltet herunder er offentlige og kan læses af alle der besøger bloggen. Hvis du foretrækker at sende din kommentar i en privat besked, kan du skrive til jannessted@gmail.com eller m.me/blogjannessted.