14. januar 2018

Søndagsbrev

Søndag morgen. Jeg vågner tidligt, står op og skruer op for varmen. Går i seng igen og lægger mig til at læse mens der bliver varmt nok i stuen til at det er hyggeligt at stå op.

Jeg er stadig i gang med Af den anden verden af Svend Åge Madsen, nu på købt tid fordi jeg ikke nåede det på lånt tid. Jeg ligger i morgenmørket og klukker over nogle af hans finurlige indfald. "Kunst-færdig" - færdig med kunst. Haha. Eller hvad med en replik som denne: "Billedligt talt. Som om du vidste. Det skulle gå ud over mig? Du frygtede ikke. Selv at ende i baljen?" Hvem taler sådan? Det gør én der rider på en kænguru .. og snart i øvrigt skal overvære et "talespild". Hvem har sagt at stumme d'er aldrig siger noget?

Det her er bare løsrevne sproglige fragmenter. Hvad forfatteren vil sige med de 533 sider tilsammen er en helt anden og - er jeg allerede overbevist om - langt mere alvorlig sag. Og jeg tror den er vigtig.

Mens jeg skriver her, er jeg nået til kaffen og ostemadderne. Jeg har ellers droppet kaffen for en periode fordi jeg har haft den vildeste hjertebanken den sidste tid. Nu er den (hjertebanken'en) væk, og jeg ved ikke om det skyldes min kaffeafholdenhed eller at jeg ikke føler mig helt så chokeret og bange længere over min truende husvildhed. I hvert fald vover jeg en enkelt kop denne søndag morgen.

Små glæder kan nogle gange gøre den største forskel.

Havudsigt :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kære Læser
Kommentarer skrevet i feltet herunder er offentlige og kan læses af alle der besøger bloggen. Hvis du foretrækker at sende din kommentar i en privat besked, kan du skrive til jannessted@gmail.com eller m.me/blogjannessted.