onsdag den 20. juli 2016

Lyset i skyggen

"Tag dit lys hjem" hedder en ny bog af Pernille Melsted om at arbejde med sine skyggesider, og jeg er stødt på en rigtig fin artikel om den som jeg gerne vil dele et link til her: http://www.alt.dk/sundhed/psykologi/sadan-genopdager-du-de-sider-du-ubevidst-har-pakket-vak-siden-du-var-barn

I artiklen står der blandt andet:
Vi skal ikke være det hele på en gang, men vi skal have adgang til det hele. Det er der, friheden er. Når vi bliver identificeret med at være noget bestemt eller siger til os selv, at "jeg er jo ikke sådan en, der...", så afskærer vi os selv fra en masse ting, fordi vores handlinger bliver enten eller. Vi skal være både og. Vi skal have lov til både at være dybe og overfladiske på samme tid. Kan man både læse Kierkegaard og Se og Hør? Både være klog og forfængelig? Ja. Man mister ikke nogen hjerneceller af at tage mascara på. Og hvis vi ikke har adgang til egenskaber som for eksempel "grådig" eller "egoistisk", mister vi muligheden for at gå efter det, vi vil og tage vare på os selv. Jeg ville ønske, at mange flere kvinder ville spørge sig selv, hvorfor de er, som de er, eller hvorfor de gør, som de gør. Er det bare deres natur, eller er det, fordi det er noget, de har tillært sig? Er der noget, som de enten har gemt eller glemt, som de kunne få adgang til igen, og som kunne bidrage med noget i deres liv?, påpeger Pernille Melsted.
"Man mister ikke nogen hjerneceller af at tage mascara på". Næh. Men bliver jeg ikke et grimt menneske af at optræde som om jeg har noget vigtigt at sige? Næh.

Husk at læse helt ned til punkt 6 i bunden af artiklen - uden punkt 6 er vi lige vidt ;-).