torsdag den 24. juli 2014

Med-eller-uden-krise

Blot en lille refleksion over det at svømme med eller uden våddragt:

Jeg vil jo rigtig gerne finde en eller nogle svømmemakkere derude som jeg passer godt sammen med i vandet, og det er altså ikke let. I svømmehallen kan man træne med hvem som helst, da man jo svømmer frem og tilbage i et bassin og er nogenlunde det samme sted hele tiden selvom man ikke svømmer hverken lige hurtigt eller lige langt. I naturen er det en helt anden sag, og jeg kan efterhånden se at mange faktorer indgår i den kombination der gør en svømmemakker i naturen: svømmefærdigheder, træningstilstand, temperament og ikke mindst fortrolighed/erfaring med at svømme i naturen med alle de fænomener man kan møde der. For eksempel. Og i varme somre som i år får det hele måske en lille ekstra krølle fordi det er muligt at svømme uden våddragt. Ingen svømmer, så vidt jeg ved, hurtigere eller bliver mere udholdende uden dragt, men det er meget forskelligt hvor stor betydning dragten har for den enkelte svømmer, og man kan næsten være to helt forskellige svømmere med og uden dragt, hvis man kan sige det sådan. Det er helt okay og helt naturligt, men det gør godt nok opgaven med at finde nogen man matcher, noget mere kompleks. Og det sukker jeg lidt over her i varmen.

Jeg har de sidste uger været sådan i tvivl om om jeg skulle svømme med eller uden våddragt, og derfor er jeg skiftet mellem at have dragt på og ikke på. Jeg tror jeg har været bange for at svømme så meget langsommere uden, at det ville irritere nogen (hvis jeg svømmede alene, ville jeg overhovedet ikke overveje at tage dragten på). Har tænkt lidt videre over hvad dét mon handler om, og er blevet enig med mig selv om at jeg svømmer uden dragt indtil vandet igen får våddragttemperatur, så langsomt/hurtigt som jeg nu gør, simpelthen fordi det er så meget dejligere. Og så må andre tage min fart som den er ;-).

Og her er så lige et billede fra sidste år hvor jeg sneg mig til en lille aftentur i Furesøen uden den ellers af sikkerhedshensyn helt obligatoriske badehætte og ditto havtaske. En anden (som passede på mig fra broen, for man skal jo heller slet ikke svømme alene) sneg sig til at tage et billede af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar