torsdag den 26. juni 2014

Et fartøj

Jeg har nu haft den udelte og store fornøjelse at svømme i min våddragt et par gange, sammen med gode mennesker der har taget fantastisk godt imod og hjulpet mig i gang på allerbedste vis. Det har været alt og meget mere end jeg havde drømt om, og jeg er simpelthen så taknemmelig over at det har kunnet lade sig gøre. Jeg håber jeg kan give lidt tilbage ved at blive en lige så god svømmemakker som dem jeg allerede har mødt.

En våddragt er et fartøj! Det var min klare fornemmelse fra det sekund jeg kom i vandet med dragten på. Min umiddelbare tanke, da jeg tog de første tag, var at det var lige som at ligge på et surfbræt og padle derudaf, bare lidt længere nede i vandet. Det mindede mig også om at ro kajak (som jeg engang gjorde over mange år): Manøvrefrihed og fart kombineret med tæt kontakt med vandet.

Jeg skal måske lige sige at der er ret meget opdrift i den våddragt jeg har købt, da jeg af økonomiske grunde valgte en begynderdragt (som er klart billigst). Jeg er i forvejen en ret habil og trænet crawlsvømmer og i øvrigt udstyret med okay "opdrift" omkring hofter og lår fra naturens side, så jeg har egentlig ikke brug for al den neopren og ville nok have glæde af en tyndere og mere fleksibel dragt med mindre fartøjseffekt. Men det må jeg have til gode - det er stadig fantastisk at svømme i en våddragt, at kunne hvile i vandet i perfekt balance så jeg ubesværet kan sætte tempoet op og ned så det passer til den makker jeg følges med, og i øvrigt ikke være bange for at blive for kold undervejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar