tirsdag den 28. januar 2014

Smart!

Siden nytår har jeg haft mulighed for at bruge en smartphone. Selvom gode mennesker længe vistnok nærmest har haft ondt af mig og forsøgt at få mig med på smartholdet, har jeg strittet imod, fordi den smartphoneadfærd mange mennesker omkring mig udviklede, ikke lige var noget jeg følte mig tilskyndet til at efterligne, og fordi jeg ikke syntes jeg havde noget egentligt behov. Men nu kan jeg godt se at det altså er virkelig smart!

Jeg ved med mig selv at der er mange muligheder jeg aldrig kommer til at udnytte på den telefon, simpelthen fordi jeg er bange (altså som i hunderæd) for at det vil stjæle min hjerne og mit nærvær og min fordybelsesevne, men der er også visse muligheder som jeg synes er rigtig sjove, og som jeg har kastet mig over med begejstring. Fx Instagram (fordi jeg er blevet glad for at bruge kameraet) og Endomondo (fordi jeg er lidt af en skabsresultatnørd og er lykkelig over at have fået en gps til rådighed). Dem kan jeg lide! (Som det er lige nu, i hvert fald).

Og så er det - vigtigst af alt, måske - fantastisk så nemt og overskueligt det er at skrive sms'er. Det er altså en fest for sådan én som mig der ikke bryder sig stort om at tale i telefon, men foretrækker at skrive i videst muligt omfang. Huhej hvor det går .. det er en kæmpehjælp, især med to teenagere i huset.

Jeg kommer aldrig til at "bo" i min smartphone som nogle mennesker der nærmest slet ikke behøver en computer (eller et tv) længere, for jeg kan for eksempel ikke skrive og læse lange, grundige mails til og fra de venner jeg skriver sammen med, jeg kan ikke se gode fotos "ordentligt", og jeg har rigtig svært ved at danne mig overblik over og få alle detaljer med på mange af de steder jeg besøger på nettet. Det er som at kigge på verden gennem et sugerør, tænker jeg nogle gange og bliver irriteret og går op til min computer.

Alligevel er jeg glad for den telefon, og det bliver nok meget snart sådan at jeg slet ikke kan forestille mig at undvære den igen, hvilket også er godt nok så længe det er mig der bestemmer over telefonen og ikke den der bestemmer over mig :-).