tirsdag den 14. januar 2014

"Quietly powerful."*


I går så jeg (endelig) filmen 'Om guder og mænd' (af Xavier Beauvois), og det var en kæmpe oplevelse. Den vil blive hos mig i mange dage og give stof til eftertanke, og det er i det hele taget en film jeg måske aldrig glemmer. Den gik fuldstændig rent ind hos mig og fyldte mig ud med skønhed, eksistentiel refleksion og åndelig føde, som den introverte og forholdsvis spirituelt orienterede person jeg er.

Jeg vil ikke (eller kan måske ikke, hvis jeg skal være helt ærlig) skrive så mange ord om filmen; jeg kommer hele tiden til kort eller synes jeg gentager noget som andre allerede har skrevet i de anmeldelser og omtaler jeg har læst om den. Derfor nøjes jeg med at sætte nogle links ind herunder som du kan følge hvis du vil vide mere:

Se trailer mm. (med engelske undertekster) her på filmens egen hjemmeside (hvor jeg også har "lånt" billedet ovenfor), eller se en dansk-tekstet trailer her på Scope.dk hvor der også er links til forskellige anmeldelser.

Lån filmen på bibliotekets online-udlånsservice Filmstriben eller via bibliotek.dk - det sidste sted kan du også bestille den som dvd.*- Manohla Dargis, New York Times.

Og tusind tak til LHA for den betænksomme anbefaling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar