tirsdag den 26. november 2013

Kredsen

Jeg fifler stadig lidt med indlægget om Susan Cains bog, eller snarere om introversion og særlig sensitivitet, og det er vel sagtens ikke så smart at skrive blogindlæg på den måde, men det sker for mig en gang imellem, altså at jeg ligesom ikke kan blive færdig selvom jeg hele tiden tror at NU er jeg færdig. Jeg kredser, cirkler, bevæger mig i en spiral henover de samme ting igen og igen. Hele tiden med en ny nuance, en ny detalje, en udvidet indsigt, en dybere forståelse hver gang jeg passerer de samme punkter. Jeg har aldrig været god til det meget lineære, og jo mere noget optager mig og udfordrer mig, jo mindre lineært og jo mere cirkulært synes jeg at have behov for at arbejde med det for at komme til bunds (eller måske til tops?) i den spiralbevægelse jeg har sat i gang for mig selv på det pågældende område. Det er altså ikke fordi tingene står stille her, selvom det ser sådan ud udefra. Bare til orientering, for hvad det end er værd.

Og SÅ til noget helt andet:

I dag var jeg så heldig at støde på et citat af Deepak Chopra, som jeg lige vil dele her. Det er revet ud både af Chopras sammenhæng og såmænd også min, men for mig er det så opklarende og præcist at jeg tænker at det måske også kan være det for andre. Derfor skal det stå her:
"Religion is belief in someone else's experience. Spirituality is having your own experience. Atheism is no experience only measurement."
- Deepak Chopra

Voilà!