onsdag den 12. juni 2013

Boganbefaling MBTI/Jungs typologi

Her kommer en boganbefaling til dig der er interesseret i MBTI/JTI/Jungs typologi:

"Kend din ledelsesstil. Typologi og det personlige lederskab" af Preben Grønkjær (2013, Dansk psykologisk forlag).

Fra forordet:
"Med denne bog får man mulighed for at reflektere over sit personlige lederskab i et typologisk perspektiv. En sådan refleksion er først og fremmest nyttig, når man har en formel position som leder, men bogen henvender sig i princippet til alle, der udøver ledelse i et eller andet omfang - som underviser, som formand for en bestyrelse, som håndboldtræner, som forælder".

Preben Grønkjær er min favoritformidler af Jungs typologi og Myers Briggs Typeindikator, og dette er en ny bog fra hans hånd, som åbner endnu flere typologiperspektiver på den for Grønkjær karakteristiske velstrukturerede og gennemreflekterede måde. Jeg bliver simpelthen både klogere og mere vidende af at læse hans bøger, og det gælder bestemt også denne.

Jeg tror man godt kan læse bogen uden at kende til emnet i forvejen, men også at man får mest ud af den hvis man inden har læst noget grundlæggende om Jungs typologi/MBTI/JTI, for eksempel "Forståelse fremmer samtalen. 16 mennesketypers kommunikationsstil", også af Preben Grønkjær.

Her er et link til oplysninger om bogen på bibliotek.dk >> http://bibliotek.dk/linkme.php?ccl=lid%3D29869294+og+lok%3D870970

Ingen kommentarer:

Send en kommentar