mandag den 14. januar 2013

Uro

~~~


 This too shall pass.

~~~

Og mens vi er ved billeder der siger mere end ord, så lad mig lige gå baglæns et øjeblik. Hvis du så Borgen i går, lagde du så mærke til et kort klip der viste stort set det samme billede som jeg viser her? Det synes jeg er sjovt, også selvom jeg måske nok lige skal tøjle min tilbøjelighed til at overfortolke og se noget der ikke er der.

Apropos det med huse som billeder på personligheder, så har jeg lige læst "Din næstes hus" af Jette A. Kaarsbøl, og her kan man - uden at overfortolke, vil jeg mene - tale om huse i overført betydning, og om en sjæl der ikke selv har noget hus, og som flytter ind i en andens og gør alt den andens til sit. Selv det beskidte vasketøj bliver ordnet i det stjålne hus. Godt skåret, tænker jeg bare.

Jeg har også lige læst "Lille hjerte" af Katrine Marie Guldager, og den er mindst lige så godt skåret, og så er indholdet så tæt på mit eget livs etiske dilemmaer og udfordringer, at jeg ikke kan sige andet lige nu end at der fra den bog strømmer en på samme tid varm og iskold luft der er med til at få uroen til at bevæge sig. Og så er det jeg tænker: This too shall pass.Foto: 14-01-2013/Min stue/kamera