torsdag den 27. september 2012

Torsdag

I går så jeg udsendelsen "Mit Publikum" på DR1 om Henrik der var hjemløs og i tvivl om om han skulle sige ja tak til en tilbudt lejlighed eller forblive hjemløs. Det berørte mig dybt.

"Freedom's just another word for nothing left to loose", sang Janis Joplin engang. Nu ved jeg præcis hvad det betyder. Jeg kan føle det i min krop. Og jeg ved at jeg selv er gået et stykke ud ad den vej, og at jeg har en tilbøjelighed til at tro at frihed fra noget er vejen til at eliminere frygten for at miste og føle smerte.

Men der findes også en anden slags frihed, tænker jeg. En frihed til noget. En klog mand sagde engang til mig at frihed opnår man først når man er i stand til at udholde følelsen af skyld og skam. På den anden side af det venter tilgivelsen og kærligheden til sig selv og andre, tænker jeg. Men først må man lade sig selv mærke at man føler skyld og skam, og det kan tage meget lang tid at nå dertil, fordi det er de mest ubærlige følelser af alle. Også i de tilfælde hvor det ikke er vores egen skyld eller skam vi bærer, men andres som er overført til os.

Frygtens vej eller kærlighedens vej. Vi må alle vælge.

Billedet er tyvstjålet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar