mandag den 25. april 2011

Blå mandag aften

Jeg kom, jeg så, og havet sejrede. Som altid.

Nu er jeg hjemme igen, og alt er så uendeligt småt og indelukket. Selvom vi kørte gennem lysegrøn bøgeskov de sidste kilometer, og det fik mig til at smile og glædes, længes jeg allerede igen. Sådan er det bare, for mig. Nu glæder jeg mig til sommer.

Jeg havde mobilen i lommen, og jeg vil gemme et par skud her som en note om alt det jeg gerne vil huske.

Port til det forjættede land
Endeløs energi.
Stille, stille .. havet viser kun tænder på revet og efterlader mig med følelsen af iagttage en mægtig, slumrende kraft.
Naturlig forarbejdning bringer farver og mønstre frem. Jeg kan ikke se mig mæt og må have nogle med hjem.
Resterne af et havdyr minder mig om alt det jeg ikke ved noget om, og det gør mig nysgerrig og videbegærlig.
Et sted derude i disen over et vrag er to drenge og to mænd jeg holder af, i færd med at hale aftensmaden indenbords. Vi frådsede i fisk, og aldrig har det smagt bedre.

Tommelfingeren op, ja.

Der er endnu et billede som jeg må have med her, fordi det viser noget som jeg synes er helt fantastisk. Men jeg må hellere advare og skrive på forhånd hvad det forestiller, så du er parat hvis du scroller længere ned. Det er et billede af en (lille) hugorm. Den flygtede så hurtigt den kunne, da jeg kom trampende, men jeg nåede både at beundre dens smukke zigzagmønster på ryggen og tage et billede halvvejs i blinde i farten. Jeg følte ingen frygt. Kun fuldstændig åndeløs ærefrygt over at den viste sig for mig og i en vis forstand bandt bøgeskov og klithede sammen. Tak til ormen, andet har jeg ikke at sige.

*
*
*
*
*
*

10 kommentarer:

 1. Tænk, at du fanged' en hugorm på foto! Du ser nært! :-)
  Og hvor er det dejligt du er tilbage på bloggen. Dejligt at se dine billeder og oplevelser af det store, smukke hav.
  Og det var dejligt at se dig, her. Tak for du tog solen med til Thy :-)

  SvarSlet
 2. Lotte, ja, tænk sig .. med den hugorm. Den var flot!

  Tak, Lotte. Altså. "en note om alt det jeg gerne vil huske" er vist så meget sagt; der er ting man ikke behøver billeder for at huske, og en af dem var at se dig. Dét glemmer jeg ikke, note eller ej. Og jeg er fuldstændig overbevist om at den sol var der længe inden jeg kom ;-).

  SvarSlet
 3. UUhhuhh...dejlige billeder....og du drager da slanger hver gang du går ud i naturen !! Snakecharmer/Slangehvisker er du....og den er meget, meget pæn/flot :) meget....

  SvarSlet
 4. Velkommen hjem.
  Du har været savnet.
  :-)

  SvarSlet
 5. Gitte .. tak .. ja, er det ikke bemærkelsesværdigt med de slanger? Jeg har måske set en snog nogle få gange før i mit mit liv, ellers. "meget, meget pæn/flot", haha. Jeg har vist alligevel rystet meget på hånden for zigzaggerne er tværet ud ..

  SvarSlet
 6. Miri, tak - det har du også :-). (Det har godt nok været lidt af en oplevelse at være uden net i (næsten) en hel uge. Jeg fik lige sneget mig på nettet hos nogle venner søndag aften og opdagede at det eneste jeg egentlig havde lyst til og brug for var at kigge ind hos dem jeg kender og se om alt var godt :-)).

  SvarSlet
 7. Billeder - så skønne, det hav er vi helt enige om!

  SvarSlet
 8. Lavendel, ja, det er vi i hvert fald ;-). Jeg skulle måske bare ønske mig et ordentligt kamera, for det er jo ikke sådan at jeg ikke kan se forskellen på dine og mine billeder, hø.

  SvarSlet
 9. Tak for de smukke billeder, du har fanget det smukke lys og de fine farver, skøønt.
  Det er nu godt du er hjemme igen :-)

  Mange hilsner

  Liv

  SvarSlet
 10. Liv, tak :-) - måske var det lyset der fangede mig?
  Jo. Jeg kigger lige over med din lille blå ting :-).

  SvarSlet