søndag den 13. februar 2011

Trial and error


Her er en iPod-sok jeg hæklede færdig i går aftes, mens jeg "så" DR2 Tema (ja, jeg gjorde så - det kan umuligt være tilfældigt at de genudsendte netop den temalørdag i går hvor der kun var mig i dette hus til at se fjernsyn). Den (sokken, forstås) er ikke synderligt interessant i sig selv, men for mig er den et gennembrud. Jeg bliver lige lidt teknisk nu, og det er ikke for at være kedelig, nærmere redelig.

Der er nemlig noget jeg bliver nødt til at bringe på plads (selvom det ikke er det fedeste i verden at skulle eksponere sin egen idioti med vilje), da jeg ved at håndarbejdslærere og andet håndarbejdskyndigt godtfolk lejlighedsvis kigger med her: Jeg havde (fanden forstå det?) ikke fattet det allermest grundlæggende i den her tapestry crochet-teknik, og det er at når man skifter farve, gør man det allerede når man skal trække tråden gennem sidste gang på den sidste maske med den gamle farve.

Du kan se det illustreret her på Tapestry Chrochet - se billedet øverst til højre i sidebaren.

Jeg er ikke færdig med de kameler. Det må jeg se i øjnene. Og mens jeg er ved det, så spørger jeg lige ud i den store, vide blogverden: Er der nogen der ved hvordan man hækler rundt med fastmasker uden at få kanter? Min hjerne er meget matematisk og mønsteropfangende, og det har bragt mig langt, men jeg kan simpelthen ikke finde et system, hverken indefra eller på de tusinder af hjemmesider jeg snart har besøgt i min søgen, som klarer sagen for mig. Måske er jeg bare ikke tålmodig nok. Måske kan jeg bare ikke lide de løsninger jeg har set, med at tage for meget ud på nogle runder og slet ikke på andre. Måske er der (fanden forstå det ;-)) noget helt grundlæggende her jeg heller ikke har fattet. Hjælp!