lørdag den 19. februar 2011

De forhåndenværende søms princip


Så går både ugen og ferieeksperimentet på hæld. Min familie er på vej op gennem Tyskland, tror jeg, og jeg glæder mig helt vildt til at se dem. Det er for tidligt og for privat at konkludere noget her, men jeg har fyldt mine egne bøger (de sorte) med iagttagelser.

Mine sofaer er blevet hvide. Klokken et i nat kunne jeg træt smide mig i den ene og se tilbage på et forløb der startede i mit hoved for længe siden. I mandags tog jeg i ikea og købte nye gardiner og pudebetræk. Så gik der fire dage hvor jeg gik rundt som katten om den varme grød og fornøjede mig med andre projekter, som der er glimt af her, fordi jeg var bange for både at regne og klippe forkert når jeg gik i gang med at forvandle de gamle gardiner til sofabetræk. I går var det sidste chance, og jeg fik endelig fundet saks, nål og tråd frem og kom i gang. Er der mon nogen derude der ved hvor lang tid det tager at sy to sofaer i hånden? Nej, vel? I dag er jeg øm i hele kroppen af at sidde i de mest umulige stillinger og sy. Men jeg gjorde det. Og det har stort set ingenting kostet. Resultatet er okay. For nu.

Mens jeg ventede på at sofabetrækideen modnedes, har jeg også læst "Karlsvognen" af Kristín Marja Baldursdóttir, og det var en skuffelse. Som gud og hvermand ved, har samme forfatters bøger om Karitas haft enorm betydning for mig, men "Karlsvognen" kommer ikke så meget som i nærheden af dem. Jeg læste dog hele bogen, noget må alligevel have fanget mig.

Jeg har også genlæst dele af "Kvindelighed i vækst" af Pia Skogemann, det kan du læse lidt mere om på min nørde-blog her. Og jeg har taget hul på "Spis, bed, elsk" af Elizabeth Gilbert, som jeg er blevet nødet til at læse mange steder fra, og som bibliotekets køsystem mener at det er tid for mig at læse nu. Jeg er allerede lidt træt af den snakkende, amerikanske fortællestil, men det kan jo være det bedrer sig. Måske er jeg i det hele taget bare træt.

Lige nu sidder jeg og tænker på at det er lidt fedt at jeg har fundet ud af at spise lakridser med en gaffel så jeg kan hækle samtidig. Ikke dårligt.

8 kommentarer:

 1. Hæ hæ, lakridser med gaffel :-)
  Fuld af beundring for dit sofa projekt !!!
  Og sikke en uge du har haft :-)

  SvarSlet
 2. Miri, ja, smart, ikke? Og sofaprojektet - er du gal, det var vildt. Men nu er det gjort, og der er ingen vej tilbage (jo, jeg kan pille det af, men jeg kan ikke få gardinerne igen :-)).
  Hav nu rigtig god fornøjelse i eftermiddag - jeg vil tænke på jer :-).

  SvarSlet
 3. Jeg tror at der er energi at hente i at fixe hjemmet så man kan glæde gæster med en god oplevelse. Man skal ikke stresse over det, der kan være andre ting, der er vigtigere, selvf. men det lyder som om du også har hygget dig.

  Angående ømhed i kroppen har jeg fundet ud af at jeg må tage tingene i mindre bidder. En enkelt anstrengende stilling fastholdt 20 min.forlænge giver problemer dagene efter. Strækøvelser - der kan du sikkert give gode råd?

  SvarSlet
 4. Donald, jeg har rigtig hygget mig, også da jeg sad med hovedet nedad og syede. Hvis du havde set hvordan sådan en fattig svømmeinstruktør bor, så ville du også vide hvor tiltrængt det er med det fixeri - jeg har bare svært ved at tage mig sammen, boligindretning har simpelthen bare ikke min store interesse.

  Sidst jeg var på kursus belærte en fysioterapeut os om at strækøvelser ingen effekt har på ømhed - det troede vi ellers alle sammen. Det giver velvære og en fornemmelse af at gøre noget godt for sig selv, men man kan ikke påvise fysiologisk at det hjælper på ømhed eller forebygger skader, sagde hun. Så det er måske ikke løsningen. Når jeg er øm, bevæger jeg mig bare nænsomt og varmt, så løsner det sig. Og jo mere jeg alsidigt jeg bevæger mig (hvad jeg ikke gør, men i princippet), jo flere uvante bevægelser og stillinger render man vel ind i, tænker jeg?

  SvarSlet
 5. Sikken uge du har haft - lakridser med gaffel og sy en sofa :O) Vidunderligt!!!
  Jeg læste også Karlsvognen fornylig, og det var godt nok en blandet "fornøjelse"! Jeg har det vist som dig, med den bog.
  :-)

  SvarSlet
 6. Flot med en ny-betrukken sofa.

  Lakrids på gaffel - hvorfor har jeg ikke tænkt på det før :)

  SvarSlet
 7. Lotte, ja, sikke en uge - det har været en fest :-).
  Karlsvognen .. der hoppede kæden lige af for mig, tror jeg. Enten har jeg bare ikke forstået en meter, eller også er den slet ikke i samme liga som Karitas-bøgerne. Meget spøjs oplevelse, vil jeg sige.

  SvarSlet
 8. Solrun, tak :-). Jeg tror måske nød lærer nøgen kvinde at spinde, det må være sagen i en nøddeskal :-D.

  SvarSlet