fredag den 21. januar 2011

Prolog

For omtrent et halvt år siden lukkede jeg Jannes sted. Jeg skrev en epilog som stadig kan ses herunder, men som jeg selv har læst igen og igen med den fornemmelse at et eller andet ikke blev bragt rigtigt på plads. Og mens jeg har skrevet på min anden blog, hvor det har været det sociale og mit mere personlige, dagligdags liv der har været i fokus, har jeg mærket at noget som jeg har haft stor glæde af, er gået tabt. Jeg er kommet frem til at jeg savner at skrive indlæg som samler noget som ikke bare er en personlig dag-til-dag-oplevelse, men som kredser om mere grundlæggende emner af eksistentiel eller almen-menneskelig karakter. Jeg savner at sætte ord på noget af alt det der samler sig i mit hoved, og som har med med min opfattelse af mennesket, eksistensen og verden at gøre generelt, frem for med min person eller med vedligeholdelse af et socialt netværk.

Det er aldrig blevet til noget, det med at reservere noget til mit arbejdsliv - og hvad er arbejde egentlig? Jeg tror jeg lod mig fange i den sædvanlige fælde at arbejde er lig med lønarbejde, og jeg har besluttet at vende tilbage og tage tråden op igen. Derfor "genåbner" jeg Jannes sted.

Jeg ønsker ikke at prædike, belære, overbevise, sælge, gennemtrumfe eller det der er værre. Det strider simpelthen imod alt hvad jeg tror på. Jeg vil bare gerne formulere mine oplevelser, overvejelser og opfattelser som et bidrag til dialog, og jeg håber inderligt at du, som vælger at læse noget af det jeg skriver her fremover, gør det med den opfattelse i baghovedet. Det betyder ikke noget om vi er enige eller uenige. Det betyder ikke noget om vi har oplevet det samme, eller om vi forstår tingene på samme måde. Det betyder ikke noget hvis du ikke har et eneste ord at sige til det du læser. Det eneste der betyder noget, er at det bevæger mig når jeg skriver, og at det bevæger dig når du læser. Jeg håber at indlæggene her på stedet vil blive læst på samme måde som jeg lige har forsøgt at vise at jeg har læst min egen epilog.

Når jeg vælger at skrive på to blogge, er det fordi jeg forestiller mig at det jeg skriver på henholdsvis denne blog og min "hverdagsselskabsblog" vil rette sig mod to forskellige målgrupper. Vær fri til at følge begge blogge, den ene eller ingen efter interesse, relevans og egne behov :-).

5 kommentarer:

 1. Det er mig en fornøjelse at læse både her og der :)

  SvarSlet
 2. Kære Janne
  Skønt! Du har en fast læser i mig :-) Jeg vil glæde mig til at følge dine filosofiske, eksistentielle bidrag i blog-land. God weekend!

  SvarSlet
 3. Gitte og Charlotte, det er jeg rigtig glad for at høre. Tak! Og god weekend tilbage :-).

  SvarSlet
 4. Tja, er vil altså bare prøve at følge med her og der! Ved ikke om jeg er målgruppen, men gør det bare alligevel :-)

  SvarSlet
 5. Miri, det er vel præcis folk der "bare gør det alligevel", der kan mærke at deres nysgerrighed bliver pirret, som er målgruppen, tænker jeg. Og det gør mig rigtig glad at tænke på at du orker, det kan jeg godt fortælle dig. Tak.

  SvarSlet