fredag den 15. oktober 2010

Mennesket mod maskinerne

I går sad jeg på min flade det meste af dagen og holdt mine vandtrætte lemmer og mit indtryksmætte sind fuldkommen i ro, og hvad er bedre når man skal restituere, end at møblere om på sin blog mens man drikker kaffe og tager sig en pause ind imellem og bare kigger ind i et par tændte stearinlys? Ikke meget, synes jeg, så der blev rodet og regeret, måske ikke med noget bedre resultat til følge, men skidt nu med det - det var lige hvad jeg trængte til, nemlig.

Og mens jeg sad dér og puslede, fik jeg pludselig øje på at mit navn står alle vegne, og tænkte at I jo nok snart ved hvad jeg hedder, og at jeg måske kunne nedtone det en lille smule selvom det ikke ligefrem er tilfældigt at min blog hedder mit navn. Hvad med et billede i stedet, var første idé, og det forsøgte jeg mig så med, men jeg kunne ikke få det til at blive som jeg ville have det. Så kiggede jeg på bogstaverne og tænkte at de da måtte kunne bruges til et eller andet. Frem med bogstavbrikker og tålmodighed i jagten på et godt anagram, men det kunne jeg heller ikke få til at blive som jeg ville have det. En lidt for bunden opgave, måske, der er dog grænser for hvad den menneskelige hjerne kan kreere ud af et så sparsomt materiale. Men jeg kunne ikke slippe ideen, så her til morgen skulle jeg lige prøve om jeg kunne finde en effektiv anagramgenerator på nettet, og ved I hvad, nu kommer pointen, JEG KUNNE IKKE FINDE NOGEN ANAGRAMGENERATOR SOM KUNNE FINDE PÅ TILNÆRMELSESVIS DET SAMME SOM MIN HJERNE HAVDE GJORT I GÅR, og det synes jeg fandme er så opløftende at I skal have resultaterne her, uanset at nogle af dem mere end nærmer sig noget fortænkt og forsludret vrøvl. Men jeg har slået maskinerne, og det skal bare ikke overses, og jeg håber at alle der læser det her, vil huske at de til enhver tid selv kan slå denne verdens maskiner med deres hjerner.

Og her kommer de så, de menneskegenererede anagrammer med mit navns bogstaver:

nej en ølolm raslen
jollen er løs manne
nøj mon alle ler ens
ej ranselmølnolen
nol møl ej ranselen

og det bedste som alligevel ikke er godt nok:
le nar men øs jollen, altså som i: Le (bare, din) nar, men øs jollen (selv først)!

Der findes helt sikkert et perfekt anagram som både giver mening, er sprogligt i orden og udtrykker noget jeg står for, og jeg giver ikke op. Når jeg - eller en anden? - finder det, kommer det op i blogtitelfeltet, det lover jeg. Kommer tid, kommer råd.

(Og jo, jeg har tænkt på noget med moral og morale, men jeg kunne ikke få det på plads, det blev bare til noget underlødigt, som jeg ikke tør skrive her ..).

16 kommentarer:

 1. Kære Janne- elsker den måde din hjerne arbejder på :)

  SvarSlet
 2. Kære Miri - tak :) . (Jeg keder mig i hvert fald aldrig, fnis).

  SvarSlet
 3. Hihi... åh ja... det må jeg da prøve... dejligt skørt!!! :O)

  SvarSlet
 4. Haha Lotte, ja, skørt - og godt for sjælen :) . Lotte Frodighed - hvad mon der kan komme ud af det? Sikkert noget fint, hvis bare man er skør nok .. 

  SvarSlet
 5. Louise Silhuet Ballast Ballouet15. oktober 2010 kl. 22.01

  Du gør mig glad, smukke menneske. Fordi du er lige så krøllet som mig, bare skønnere. Fordi du er dig og du er dig-lig :D

  SvarSlet
 6. Kære barn med mange navne, jeg tror du mener 'bare skørere'  :-D ? Og når det kommer til ord, så er der altså ikke mange der kan krølle dem lige så fuldstændig fantastisk som du kan, bare så du ved det .. 'dig-lig' - det tager jeg som en stor cadeau ;)  .

  SvarSlet
 7. Hihi, det var morsomt, Janne - det må jeg prøve med alle mine fire navne ;)
  Rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 8. O.k., fire navne, så kan det godt være at en maskine ville være til hjælp, haha.
  Også rigtig god weekend til dig, Madame.

  SvarSlet
 9. Louise Silhuet Ballast Ballouet16. oktober 2010 kl. 17.34

  - det kan du også roligt gøre. Tage det som et cadeau, altså. Endda et RIGTIG stort et af slagsen :D

  SvarSlet
 10. HAHA....festlig det må man sige du er.
  Men øv nu fik du mig til at prøve at finde et anagram til dit navn...det er nu ikke så nemt, det J generer ;)

  SvarSlet
 11. Tak, siger jeg så bare :-D .

  SvarSlet
 12. Tak, det er fint at være festlig, tror jeg nok - og nu hænger du så også på den, haha  :) . Nej, det er faktisk ikke så nemt, og hvis bare jeg ikke havde et ø, så kunne jeg fx forsøge mig ud i det udenlandske, men det er jo lige det .. der er altid et eller andet der generer eller tilsyneladende ødelægger det hele. Jeg får også konstant en konsonant til overs, i øvrigt.


  God efterårsferie i det Københavnske :) .

  SvarSlet
 13. Her er hvad jeg kunne komme op med:
  Jo, man lønnes eller...??

  SvarSlet
 14. Hold da op, det er rigtig fint - tusind tak :-D . Jeg ved ikke helt om det skal op i titelfeltet, selvom det både giver mening og er sprogligt i orden, men jeg er glad for det og føjer det taknemmelig til samlingen :) . 

  SvarSlet
 15. Er ret vild med din:
  Nøj, mon alle ler ens

  SvarSlet
 16. Tak :)  (Og det gør de ikke, ler ens, jeg har selv lige ligget flad af grin ind over kaffebordet i går over noget som ingen andre syntes var særligt morsomt - meget mærkeligt :-D ).

  SvarSlet