torsdag den 16. september 2010

Andres kloge ord

Jeg er træt som ind i helvede, og der findes ikke et ord eller en tanke i mig lige nu som er værd at dele med andre. Det gør der til gengæld i andre, kan jeg se i min feedlæser, og i dag vil jeg simpelthen give ordet til Charlotte Skaaning som har skrevet indlægget Mobning og forældrenes rolle. Dét er til gengæld værd at dele, efter min mening. Tak!

10 kommentarer:

 1. Tak fordi du gør opmærksom på Charlottes spændende blog! Hun er et nyt bekendtskab for mig, og jeg kan se, at der er mange tankevækkende indlæg.
  Ha' en dejlig dag, Janne, og jeg håber, du hurtigt kommer over din træthed.

  SvarSlet
 2. Jeg er glad for at jeg kunne gøre opmærksom - nogle stemmer fortjener bare at blive hørt :) .
  Og tak, Madame - jeg har besluttet ikke at røre en finger i dag, i hvert fald ikke før ved 15-tiden, og det plejer at hjælpe.

  SvarSlet
 3. God idé at gi' ordet til en anden - ind imellem er ens egne ikke værd at dele! Jeg håber, weekenden kan tage toppen af din træthed!!

  SvarSlet
 4. Tak, Anne - weekenden skal nok gøre underværker. Rigtig god weekend til dig som jeg kan se også er hårdt spændt for. :)

  SvarSlet
 5. Måske din træthed er tegn på at du har brug for at sove? Måske er der en drøm, som vil drømmes, en tanke, som gemmer sig.
  Jeg leder efter ordene. At der er forskel på hvad man skriver og hvad man tænker, man ved ikke hvor tingene står :)

  SvarSlet
 6. Donald, ja, sådan har jeg det, som du skriver i første afsnit, og det er lidt ligesom i eventyrerne hvor helten er nødt til at sænke bevidsthedsniveauet ved at falde i dyb søvn for at blive rustet til at klare en svær prøve (eller tre). Der foregår alt muligt "bag kulisserne" i sindet som skal have lov til at løbe sin egen proces til ende, og det bidrager drømme i sandhed rigtig meget til. 

  Jeg ved ikke lige hvad du mener med det sidste :) , men jeg prøver kun at skrive når jeg ikke skal lede efter ordene, men når de dukker op af sig selv og vil ud. Jeg kan godt arbejde i længere tid med en formulering (eller en hel tekst), men det er så fordi jeg prøver noget forskelligt indtil jeg kan mærke at det skrevne svarer nogenlunde til den jeg fornemmer/oplever. Man kan måske sige at det jeg skriver bliver en slags formidling af noget der kommer dybere indefra end det jeg kan tænke mig til. Noget der bryder igennem fra det ubevidste, måske. I nogle tilfælde, i hvert fald. Derfor skal man heller ikke forstå mine ord alt for bogstaveligt, men det forstår du jo i alt fald om nogen :) .


  Hav en god søndag til dig, Donald!

  SvarSlet
 7. Jeg har døjet med træthed, den slags der ikke kan soves væk.
  For to år siden tog jeg mig sammen og bad om det check. Der blev taget blodprøver i lange baner. Resultatet blev: jeg manglede D-vitamin (rigtig meget endda) og Kalium. Så jeg rendte til lægen i tide og utide for at få indsprøjtninger, jeg tog kaliorid. Og efter ca et år, mente lægen at nu var jeg fit for fight.
  Et år efter at jeg stoppede med indsprøjtninger og piller, er jeg på den igen. Denne gang kun Kalium-mangle, men jeg er oppe på 6 tableter om dagen uden at det giver pote.
  Har en tid ved lægen i næste uge, hvor de igen vil checke mine tal.

  Jeg hader min træthed, men et eller andet sted er jeg glad for at der findes en årsag.
  Tænker at du måske skal få checket dine væsketal.

  Rigtig god bedring til dig.

  SvarSlet
 8. Kære Solrun, tak for din bekymring og din omsorg, og tak for at dele din historie. Jeg kan dog garantere dig at den træthed jeg skriver om i indlægget, hverken har legemlige årsager eller på nogen måde er sygelig - det er helt sikkert. Den er en fuldkommen sund reaktion på nogle mentale udfordringer og i øvrigt forbigående. Jeg prøver bare at skildre den sindsstemning jeg var i i det øjeblik jeg skrev (og som jeg forestiller mig at langt de fleste mennesker kender).

  Til gengæld vil jeg ønske dig mere energi. Det må være forfærdeligt at være kronisk træt, det må være meget hæmmende.

  Kærlige tanker
  Janne

  SvarSlet
 9. Med det sidste mente jeg såmænd bare at jeg ville skrive noget mere, men ikke kunne finde ordene. Og så morede det mig at sammenligne/genbruge strofen af Nordbrand. Der skulle egentlig stå:
  <span>Jeg ville gerne sige noget om at jeg bliver træt, når der er forskel på hvad jeg siger og hvad jeg tænker, jeg bliver træt, når jeg ikke ved hvor ordene eller tingene står :)
  </span>

  SvarSlet
 10. Nååårh, Donald :)  - jeg er da langsom. Jeg forstår, tror jeg!

  SvarSlet