torsdag den 5. august 2010

Inspiration

"There is a difference between transcendence and denial. To not look at darkness is not to transcend it. Look, but then look through it".
Marianne Williamson på Twitter

4 kommentarer:

 1. Meget klogt citat! Jeg synes alt for tit, vi kommer til at opfordre hinanden til at benægte det mærke i bestræbelserne på at "tænke positivt", men gør man det, bliver ens positivitet jo lyv. I de kriser vi har været igennem de sidste år, har jeg i hvert fald mærket på mig selv at det er lettere at bære og leve med de svære når dets tilstedeværelse bli'r anerkendt, men ikke får det sidste ord. ...

  SvarSlet
 2. @Anne

  Præcis! Noget, der også bekymrer eller optager mig, er den skyld og skam jeg synes der tit ser ud til at følge i kølvandet hvis vi bliver mødt med ideen om at vi "bare" skal (ville) lære at ignorere/undertrykke mørket og tænke positivt. Jeg tror at det paradoksalt nok virker meget mere ødelæggende og tyngende end at undersøge og se mørket i øjnene og, som du også siger, vælge lyset på dét grundlag. Dét er overskridende i forhold til at være fanget af mørket eller i sindet i det hele taget. Tror jeg ;-).

  SvarSlet
 3. Det tror jeg, du har ret i. For hvis mit mørke ikke møder anerkendelse, så er det måske fordi jeg er den eneste, der kender til det. Og er jeg den eneste, er det nemt at komme frem til at det må være mig, der er noget galt med.

  SvarSlet
 4. @Anne

  Ja, netop. Og så tænker jeg også at det kan føles som en meget stor byrde hvis man ikke kan ignorere mørket når nogle nu prøver at fortælle én at det blot er et spørgsmål om vilje, fx til at lære og til at bruge de rette mentale teknikker. Det synes jeg der er mange opfordringer til i vores tid, men der er jo også andet der bestemmer i vores liv, end vores bevidste vilje - uden at der på nogen måde er noget galt med os. Vores skygge har fx ofte temmelig meget at skulle have sagt ;-).

  SvarSlet