tirsdag den 22. maj 2012

Reposting: Anbefaling

Update:

Finally, after a long time of waiting for the library to deliver the film, I have seen "Inception", and it definitely fullfilled all my expectations. I know I am probably about 1½ years behind everybody else in this world when it comes to watching and thinking about that movie, but anyway I want to repost an old post dealing with the deeper layers of the content - just because I have a personal need for tying up loose ends, and because the validity of what I listened to and what I wrote back then is independent of time and place. My recommendation still stands!

----------------

Original post, august 2010 (slightly edited):

"Virkeligheden er det der virker", siger den jungianske analytiker Pia Skogemann i denne Eksistens-udsendelse på spørgsmålet om hvad Carl Gustav Jung mente er virkelighed.

Jeg har netop hørt første halvdel af udsendelsen der har filmen "Inception" som udgangspunkt, og det vælter simpelthen ud af overflødighedshornet med gode svar og formuleringer om virkelighed, drømme, det ubevidste, erkendelse, kreativitet og sandhed fra Pia Skogemann, filmentusiast Erik Bjerre og filosof Finn Janning, interwievet af Bjarke Stender. Jeg har ikke set filmen, men det er heller ikke nødvendigt, for den fungerer i udsendelsen - som jeg hører det - næsten udelukkende som afsæt for at tale generelt om de eksistentielle størrelser nævnt ovenfor.

Und dig selv denne filosofiske/psykologiske godbid! Det skal være ordene fra mig i dag.

9 kommentarer:

 1. og jeg synes du skal unde dig at se filmen :-)
  Den er fantatisk !

  SvarSlet
 2. @Miri
  *
  Det skal jeg nok, nu er jeg jo ligesom blevet ret pirret ;-). Jeg skal bare lige spare sammen først efter en sommer uden undervisning(griner).
  Tak, Miri ;-).

  SvarSlet
 3. Tak, Janne, jeg vil med glæde lytte til udsendelsen, det er lige noget for mig. Jeg er meget optaget af Jung og har netop læst Abrahamowitz' Jung - et liv. God weekend til dig!

  SvarSlet
 4. @Madame
  *
  Ja, jeg ved, med Abrahamowitz' bog ;-). Bare glæd dig - sådan ½ time med ord der lige er min boldgade (for ikke at sige vand på min mølle), kan redde hele min dag, hvis ikke mere.

  Også god weekend til dig herfra ;-).

  PS. Jeg overvejer sådan det kommentarsystem du har, igen. Jeg synes det især passer rigtig godt til mit temperament at man kan svare direkte på andres kommentarer, og at man som læser kan vælge kun at følge "sin egen" kommentarstrøm. Jeg tog det af den anden blog, blandt andet fordi jeg lige skulle se hvad der skete hvis man fjernede det, og så fik jeg ikke gjort mere ved det. Men jeg tror faktisk jeg springer ud i det igen.

  SvarSlet
 5. Jeg har vænnet mig til mit nye kommentarsystem og er meget glad for det, fordi man netop kan svare mere præcist :-) Pøj pøj med at flytte dit!

  SvarSlet
 6. @Madame
  *
  Ja, det er rigtig smart med de to niveauer i strømmen. Tak - jeg tror jeg springer ud i det med det samme :-).

  SvarSlet
 7. @Madame
  *
  Springer og springer .. det ser mere ud til at jeg skal igennem et længere forhindringsløb, men det skal nok lykkes ;-).

  SvarSlet
 8. Krutters Krøller27. august 2010 kl. 19.41

  Uuuhhh, det er vist lidt horisont-udvidende afslapning til søndagen... Spændende! ;o)

  SvarSlet
 9. Haha, Rina, ja - man skal høre godt efter for der bliver sagt rigtig mange 'fyldige' ting på den halve time. Jeg tror lige jeg tager den igen en af dagene for at få det hele med ;-D.

  SvarSlet