tirsdag den 15. juni 2010

Om børn, forældre og præstationer - på den sjove måde

Jeg griner.

Jeg har fået nedenstående tekst i en mail, og jeg ved ikke hvem der oprindeligt har skrevet den og sendt den i omløb, så jeg kan ikke kreditere ophavsmanden ordentligt, men i hvert fald TAK til dig der fandt på den.

Så kan alle vi præstationsorienterede forældre måske lære det, haha. Lad os håbe at vores børn trods alt bliver lige så overskudsagtige som sønnen i historien her.

Måske kender du den allerede; jeg er den sidste person i verden der modtager kædemails og deslige, tror jeg, men denne her slap altså igennem det usynlige filter jeg formentlig selv har etableret for den slags. Og gudskelov for det - tak er sendt til rette vedkommende via mail! Her kommer den:

"En far kom forbi sin søns værelse og studsede over at se det pænt ryddet op og sengen sirligt redt.
Så fik han øje på en konvolut, som var anbragt på hovedpuden, adresseret til "Far". Med bange anelser og skælvende hænder åbnede han konvolutten og læste brevet fra sin eneste søn:
"Kære Far!
Det er med stor beklagelse og sorg, at jeg må skrive til dig..
Jeg var nødt til at stikke af med min kæreste, fordi jeg ville undgå en scene med Mor og dig.
Jeg ved at Mor og dig stadig anser mig for et barn, men Far, jeg er altså 17 år gammel og jeg ved hvordan jeg skal tage vare på mig selv.
Jeg har fundet ægte kærlighed sammen med Susanne, og hun er bare så sød. Men jeg er klar over, at du aldrig ville billige hende på grund af hendes piercinger, tatoveringer og lædertøj, og fordi hun er så meget ældre end mig. Dertil kommer, at hun har fem børn, hvoraf hendes yngste datter er på min alder.
Men det er ikke bare forelskelse. Far, hun er gravid med tvillinger! Susanne siger, at vi vil blive meget lykkelige sammen.  
Susanne bor i en campingvogn ude i skoven, og hun har rigeligt med brænde til at holde vinteren over. 
Vi deler så mange drømme om fremtiden. Far, hun siger at hun vil købe en masse computerspil til mig. Susanne elsker børn. Alle hendes børn har forskellige fædre, men hun siger, at med mig er det anderledes. Far, jeg ved, at vi vil være sammen altid. Susanne siger, at jeg er meget mere mand end de ældre fyre, hun har været sammen med. Er det ikke sejt?
Susanne har åbnet mine øjne for at hash faktisk ikke er skadeligt. Hun er forretningskvinde, idet hun dyrker sin egen hamp og sælger det for at forsørge sin familie. Susanne er dygtig med penge; hun bytter noget af sin hash med naboerne med kokain og ecstasy. De andre beboere i skoven er også forretningsfolk.
I mellemtiden vil vi bede til at videnskaben finder en kur mod AIDS, så Susanne kan få det bedre.
Du skal ikke være bekymret for mig, Far. Jeg er meget lykkelig! En skønne dag er jeg sikker på at vi vil komme og besøge jer, så I kan se jeres børnebørn og mine stedbørn.
Med kærlig hilsen,
Jeres søn Jonas.
P. S.
Far, intet af det ovenfor nævnte er sandt. Jeg er ovre hos Thomas. Jeg ville bare erindre dig om at der er værre ting i livet end den karakterbog, som ligger i min skrivebordsskuffe.
Knuzzer ! Ring til mig, når det er sikkert for mig at komme hjem.""

---

Opdatering 21. juni 2010:

Nu har jeg været på biblioteket og lånt "Seje Kanin" af Jeanne Willis og Tony Ross fra 2009 som Lotte skiver om nede i kommentarerne. De to historier er - helt som Lotte siger - skåret over stort set samme læst, bortset især fra at "Seje Kanin" henvender sig (mest) til børn og mailhistorien oven for til voksne (forældre). Så vidt jeg kan se. Hvilken historie der blev "opfundet" først ved jeg ikke, men I kan se et par klip fra bogen her (klik for større visning):Tak, Lotte ;-)

10 kommentarer:

 1. *LOL* og det meget højt! Det var dagens bedste grin! Godt den slap igennem spamfilteret.
  Kærligst
  Rina

  SvarSlet
 2. Fantastisk't! Jeg tror faktisk en af børnene har haft historien med hjemme i en børnebog med en kanin som hovedpersonen - dog var det nogle 'fæle rockere' han havde fundet sammen med. Jeg kendte ikke historien før da, og tænkte 'det her er da noget værre noget' indtil jeg fik slutningen :O)
  Tak for genopfriskningen! :-)

  SvarSlet
 3. @Rina
  Ja, det var godt den slap igennem - heldigvis er der nogle mennesker der tør trodse min rabiate holdninger til spam, hø. (Gad vist hvad jeg mon ellers er gået glip af?).

  @Lotte
  O.k., nu skulle der så lige være en børnebibliotekar til stede som kunne fortælle hvad det var for en bog - tænkte nok at det måske var en vandrehistorie som er startet som noget ganske andet ;-). Men sjov er den nu alligevel - man bliver ret overrasket, synes jeg også ;-D

  SvarSlet
 4. @Miri
  Åh ja, og du har store børn, du må kende til det. Jeg gruer ..

  SvarSlet
 5. Sikken et overblik sønnen har! "Ring når det er sikkert" tror jeg dog ikke fungerer heeelt som den skulle, selv om der nok er et lille smil bag telefonen derhjemme.

  :-)

  SvarSlet
 6. @Donald
  Ja, den unge mand er godt kørende, og det er lidt svært at forestille sig at den karakterbog er meget dårligt, med mindre han har brugt al sin tid og energi på at være anfører for fodboldholdet eller spejderleder eller sådan noget. Men det skal man nok ikke tænke for meget over; jeg kom simpelthen sådan til at grine da jeg nåede til enden. Der er noget dejligt forløsende ved den.

  Også :-) (Og jeg læste dit indlæg om matematik og musik og ville lægge en kommentar, men så kunne jeg ikke få det jeg ville sige, vendt rigtigt - jeg vender tilbage!)

  SvarSlet
 7. Hej Janne, jeg ku ikke lade være med at lede efter bogen, fandt den her hos saxo:
  http://www.saxo.com/dk/item/jeanne-willis-seje-kanin.aspx

  Uden at vide noget om det, vil jeg tro bogen er spundet over vandrehistorien.

  Sjovt med vandrehistorier. Måske er de vores tids folkefortællinger med en finurlig pointe.
  Den historie du viser her giver både noget at grine af og tænke over ;-)

  Dejlig solskinsdag til dig!!! :O)

  SvarSlet
 8. @Lotte
  Aii, hvor godt! Så var der alligevel en børnebibliotekar til stede, haha :-D, det er fantastisk. Jeg vil kigge efter bogen når jeg kommer på biblioteket, for nu er jeg vildt nysgerrig.

  Og ja, jeg tror du har ret omkring vandrehistorierne som folkefortællinger, og det synes jeg er rigtig interessant. Vi mennesker har mange teorier og spekulationer og forbehold omkring hvordan vi bruger internettet, men jeg kunne godt forestille mig at når man engang kan kigge tilbage på hvad der blev skabt, så har alt det vi har brugt det til, haft meget større betydning en vi tror nu mens vi er i det.

  Også rigtig dejlig dag til dig. Jeg er færdig med min kaffe og skal ordne fire millioner småting i dag, som jeg har samlet sammen. Men det er også godt nok - døren til terrassen står åben ;-).

  SvarSlet
 9. @Alle

  Jeg har nu opdateret indlægget med en lille smule om "Seje Kanin" ;-)

  SvarSlet