fredag den 22. januar 2010

En ud af en million (snart måske)Jeg har tegnet en giraf. Lige nu, i dette øjeblik, er den én ud af 517002 giraffer på one million giraffes, om få sekunder én ud af endnu flere, og engang - håber jeg - én ud af en million hver især helt særlige giraffer.

Jeg synes det er sådan et herligt projekt. Fordi det opfordrer til at man forlader computeren og skaber noget med sine hænder. Fordi det viser hvor stor betydning (nogle ville sige magt) vores kommunikation via internettet kan have - på godt og ondt. Fordi jeg kan lide forestillingen om en million vidt forskellige giraffer, men dog alle giraffer. Fordi der er sådan en herlig tone og stemning på denne hjemmeside. Fordi .. Nej, prøv selv at se. (Øij, nu er min giraf allerede rykket mange pladser ned .. hvor godt!).

Jeg opdagede girafprojektet i et indlæg hos Tina - omme i London - tak for det :-).

8 kommentarer:

 1. ...og ikke ét ord om girafsprog :O) fnis...
  Sikken herlig ide!
  Det må jeg ind og kigge nærmere på. Og hvem ved ... til tegnebrættet! :-)

  SvarSlet
 2. Lotte, ja, det rigtig godt! Og girafsprog, jep :-).
  Og folk laver altså de der giraffer på virkelig mange forskellige måder: Klipper, hækler, strikker, tegner, maler, lægger tændstikker op osv. osv. - det er altså sjovt at se hvilke løsninger folk kommer op med bare for at være med.
  (Og gys, alt det den her computernørd til Ola kan måle ud fra siden - så ved man det!).

  SvarSlet
 3. Kirsten, haha, tak! (Jeg håber mest den ser venlig, imødekommende og nysgerrig ud).

  Nå, godt, så kan jeg finde dig igen. Det var da ellers lige noget af en gyser at få et dødt link på søndagshyggeblogrunden .. jeg har sendt dig et lille skulp i samme anledning ;-). (Og du er altså om muligt endnu mere flydende end jeg, Kirsten, men jeg er jo som nævnt meget glad for det våde element :-)).

  SvarSlet
 4. det må du sørme undskylde ;-)

  Faktisk er det et forsøg på at være mindre flydende. Det er jo ikke muligt at flytte fra Wordpress til Blogger, så jeg måtte samle al min aktivitet på den gamle blog. Og så pause lidt. Nå, men det var et sidespor.
  Din giraf er skøn. Jeg har selv overvejet at sende en, men har ikke fået taget mig sammen. Måske kan jeg lave en collage-giraf.

  SvarSlet
 5. Altså, alt i orden :-D!

  Og sidespor er mere end velkomne her, man ved jo aldrig om der dukker noget godt op. Hav en god pause - håber den faste form dukker op efterhånden :-).

  Jeg må tjekke ind på bloggen og se om der dukker en (collage)giraf op via dine Twitter-updates. Min familie troede jeg var blevet tosset da jeg rodede rundt i ungernes gamle tegnesager for at finde nogle farveblyanter og i øvrigt hævdede at jeg skulle tegne en giraf, og at det var meget, meget vigtigt!

  SvarSlet
 6. Alletiders du ogsaa er med. Jeg skal vidst lige ind og se hvor langt taelleren er naaet. :)

  SvarSlet
 7. Hej Tina,
  Ja, bare det lykkes med millionen. Det tror jeg nu det gør, jeg kiggede også lige nu, og hvis tempoet fortsætter uændret, skulle den være hjemme midt i august.
  Det er et fedt projekt - jeg klikker stadig ind af og til for at se hvilke kreative løsninger folk nu har fundet på.
  ;-) herfra

  SvarSlet