onsdag den 13. januar 2010

Billedet


Tryk af Ulla Stuart
Teksten i billedet: "Den dag jeg går mig selv i møde"

I mit soveværelse hænger et billede jeg har fået som gave i 1985. Det er mange år siden. I går, mens jeg sad og ventede på at vaskemaskinerne skulle blive færdige, kom jeg til at tænke på dette billede. Da jeg kom hjem, måtte jeg lige stå og studere det lidt.

Jeg læser Kaldet - romanen af Hanne Ørstavik. Er kun lige begyndt, men fanget. Måske er det det der har fået billedet til at træde frem? Jeg ved det ikke, virkelig, men det bliver spændende at se.

---

Fortsættelse 21. januar: 

Da jeg skrev ovenstående, var jeg måske nået til side 15 i Ørstaviks bog eller sådan noget. Altså ikke ret langt. Først i går fik jeg tid til at læse videre, og så slog det mig hvor meget jeg kredser om de samme emner som bogen handler om. Det er en både underlig og også lidt ærefrygtindgydende oplevelse - det må være netop den bog jeg skal læse netop nu, og det er ikke tilfældigt at jeg har fundet den, eller den har fundet mig?

2 kommentarer:

  1. Kender ikke bogen. men billedet siger mig en masse !

    SvarSlet
  2. Miri, ja, det er et fint billede og jeg skatter det højt. Det er lidt som en ledestjerne at have hængende, synes jeg.

    :-)

    SvarSlet