onsdag den 15. juli 2009

Den altid anderledes anden

Dagene går. Jeg befinder mig i sommerens uendelige univers, hvor mine børn driver rundt den ene dag efter den anden og smitter mig med deres stædige ophævelse af både tid og retning.

Jeg er optaget af at læse "Eksistentiel Psykoterapi" af Irvin D. Yalom. Optaget er måske mildt sagt, jeg er fuldstændig fanget og benytter ethvert stille og ledigt øjeblik til at indtage endnu en bid af denne fantastiske bog. Måske skriver jeg om den på et andet tidspunkt når jeg har slugt den sidste mundfuld og indtrykkene og tankerne har samlet sig lidt - lige nu skovler jeg bare ind.

Af en eller anden grund trængte en anden persons ord dog igennem her til morgen, og nu har jeg ledt efter og fundet dem. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor jeg huskede dem, jeg er ikke bevidst om anledningen, men det gør dem ikke mindre rammende og sande i mine øjne. De er hermed delt med jer:

"Selv det menneske,
som vi mener at kende allerbedst,
og som selv bekræfter over for os,
at vi forstår det helt til bunds,
er i grunden fremmed for os.
Det er anderledes.
Og det yderste og bedste,
vi formår at gøre,
er i det mindste
at ane dette Andet,
at agte det,
og at vogte os
for den voldelige stupiditet
at ville tyde det".

C.G. Jung, citeret i "Forståelse fremmer samtalen" af Preben Grønkjær.

Fortsat god sommer derude til alle jer fremmede :-).

2 kommentarer:

  1. Fantastisk bog af en meget viis mand, som aldrig har været bange for at dele ud af sig selv. Hans forfatterskab har haft stor betydning for mig :-)

    SvarSlet
  2. @ Heidi - nu er jeg faerdig med bogen, dvs. med at laese den, for rigtig faerdig bliver jeg vist aldrig. Den har gjort enormt stort indtryk paa mig, og i betragtning af hvor mange boeger jeg sluger hen ad vejen, saa siger det ikke saa lidt. Det er som om den bog samler alt hvad jeg personligt har boevlet med og boevler med :-).

    Jeg har ogsaa laest "Dobbelteksponering", og den bog overbeviste mig om at der var rigtig meget at hente hos Yalom.

    (Undskyld jeg har vaeret saa laenge om at svare - ferien er over mig :-)).

    SvarSlet